کوروش سلیمانی بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون و کارگردان تئاتر درباره فعالیت های جدیدش عنوان کرد: بعد از اجرای نمایش قبلی ام «فرودگاه، پرواز شماره ۷۰۷» که نوشته زندهیاد احمدرضا احمدی بود و در آذر و دی ۱۴۰۰ به صحنه رفت، سال گذشته نمایشنامه «توافق نامه» نوشته فیلیپ کلودل را برای اجرا به تئاترشهر پیشنهاد دادم که متاسفانه مذاکراتِ ما به نتیجه نرسید اما در نیمه دوم امسال قرار است این اثر نمایشی را در یکی دیگر از تماشاخانه های حرفه ای به صحنه ببرم.
وی افزود: طبق روال چندساله ای که تاکنون در گروه تئاتر «بیستون» داشته ایم برنامهمان این است که هر سال یک نمایش جدید روی صحنه ببریم. به شخصه این کار را وظیفه تئاتری خود می دانم که در میانِ اجراهایِ مختلفی که با دیدگاه ها و فرم های مختلف به مردم عرضه می شود ما هم هر سال بنا بر دیدگاه و سلیقه خود نمایشی را روی صحنه ببریم. البته متاسفانه گاهی اوقات شرایط مانع از این انجام وظیفه شده است مثلا ما سال ۹۹ را به دلیل شرایط کرونا و سال ۱۴۰۱ را هم به دلیل فراهم نشدنِ امکان اجرا از دست دادیم اما امسال خوشبختانه توافق اولیه برای اجرای نمایش در اواخر پاییز را کسب کرده ایم و از این رو حدود یک ماه است که تمرین های کار آغاز شده است.
وی درباره ویژگیهای این نمایشنامه بیان کرد: نمایشنامه «توافق نامه» در سال ۲۰۱۹ توسط فیلیپ کلودل نویسنده و فیلمساز فرانسوی نوشته شده که همان سال و قبل از انتشار با گروهی از بازیگران حرفه ای و شناخته شده در فرانسه به صحنه رفته است. سال گذشته و زمانی که به مطالعه نمایشنامه های مدنظر برای اجرا مشغول بودم، اصغر نوری که با حال و هوای کارها و فضای ذهنی من آشنا بود این اثر را برای اجرا معرفی کرد که ترجمه شهلا حائری است و توسط نشر قطره منتشر شده و من در همان بار نخست که متن را خواندم مصمم به اجرای آن شدم.
سلیمانی درباره داستان نمایش توضیح داد: این اثر نمایشی که برای نخستین بار در ایران اجرا می شود یک درام اجتماعیِ خوشساخت است که مسائل مهم انسانی را در فضایی کاملا باورپذیر و گاه طنزآمیز مطرح می کند. ماجرا از این قرار است که ۲ دوست قدیمی و میانسال یعنی دُنی که بازیگری است متوسط و مارتَن که نمایشنامه نویسی است ناموفق در آپارتمان خالی و آماده فروش دنی با یکدیگر روبرو می شوند. در انتظار خریدار بین آن ۲ گفتگوها و اتفاقاتی غیرمنتظره رخ می دهد. آمدن شخصیت خریدار- دووال- از میانه داستان، موقعیت هایِ جدیدی را پدید می آورد.
کارگردان «خرده نان» یادآور شد: یکی از مواردی که در انتخاب این نمایشنامه و همه نمایشنامه های دیگری که تا حالا کار کرده ام برایم مهم بوده و هست _ فارغ از ایرانی یا غیرایرانی بودن آن _ این است که آن نمایشنامه چه نسبتی با اکنونِ من و مخاطبم می تواند داشته باشد، چقدر ذهن تماشاگر با دیدن آن درگیر خواهد شد و در عین حال چقدر می تواند ظرفیت لازم برای خلق یک نمایش زیبا و دیدنی را داشته باشد. خوشبختانه «توافق نامه» همه این ویژگی ها را به بهترین شکل داراست.
فیلیپ کلودل متولد ۱۹۶۲ در فرانسه است که علاوه بر تدریس ادبیات و مردمشناسی در دانشگاه، حضوری فعال در رماننویسی و فیلمسازی هم دارد. کلودل نزدیک به ۴۰ اثر دارد که در دنیا به زبانهای مختلف در اختیار علاقه مندان قرار گرفته است. «جانهای افسرده»، «نوه آقای لین»، «گزارش برودک»، «درخت سرزمین تراجا» و «مجمعالجزایر سگ» از جمله معروفترین آثار اوست که جایزههایی چون رنودو و گنکور را از آن خود کرده است. او که فیلمساز مطرحی نیز است در سال ۲۰۰۸ با نخستین فیلم خود «تو را خیلی دوست داشتم» توانست جایزه بفتای فیلم غیرانگلیسی زبان، نامزدی در گلدنگلوب و جایزه سزار برای نخستین فیلم را به دست آورد.
کلودل در سال ۲۰۱۹ به عنوان سومین تجربه نمایشنامه نویسی خود، نمایشنامه «توافق نامه» (compromis) را نوشت که از ژانویه همان سال به کارگردانی برنار مورات و بازی هنرپیشگان بزرگ تئاتر فرانسه یعنی پیر آردتی، میشل لیب و استفان پزرات در تئاترهای مختلف فرانسه به صحنه رفت و مورد استقبال قرار گرفت.