جشنواره فیلم کوتاه تهران بهعنوان یکی از رویدادهای سینمایی معتبر کشور به حساب آمده و تاییدیه آکادمی اسکار را نیز دارا است.
علی خسروی نویسنده و کارگردان فیلم کوتاه داستانی «زاک» از آثار راه یافته به چهلمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران درباره تجربه حضورش در این رویداد بیان کرد: این چهارمین دوره حضور من به عنوان فیلمساز در جشنواره فیلم کوتاه تهران است. خوشحالم که امسال در چهلمین دوره جشنواره و عددی که نشان پختگی جشنواره و عددی ویژه است حضور دارم.
وی درباره انتظارات فیلمسازان از جشنواره به ویژه در چهل سالگیاش عنوان کرد: من معتقدم سینمای کوتاه و به طور کلی فرهنگ باید منتقادانه عمل کند به این معنا که حقانیت مردم ایران را بازنمایی کند. مفاهیمی مثل خانواده، اعتماد به نفس و عزت ملی و دیگر اتفاقاتی که در عرصه اقتصادی میتواند ما را به سوی پیشرفت رهنمون کند، همگی در فیلم کوتاه میتواند نمایان شود.
با توجه به هجمه رسانهای که در فضای مجازی و رسانههای دنیا علیه مردم ایران وجود دارد، جشنواره فیلم کوتاه تهران در چهلمین دورهاش میتواند در حد یک رسانه قدرتمند در عرصه ملی و بینالمللی عمل کند. توقع من از جشنواره این است بر مفاهیمی که شاید در جامعه کمرنگ شده است، تاکید کرده و برجستهشان کند. مسئولیت ما نیز این است که این مسائل را به سهم خود منعکس کنیم و امیدوارم در آثار امسال چنین بازنماییای وجود داشته باشد.
خسروی درباره دغدغههای مطرح در فیلم «زاک» بیان کرد: در وهله اول تلاش کردم «زاک» فیلمی قصه گو باشد و در بستر یک درام و قصه جذاب مسالهاش را مطرح کند. همچنین از به اصطلاح بانک و ذخایر شخصی خودم وام گرفته و سعی کردهام آن را در قالب یک قصه مطرح کنم. موضوع ایثار و حفظ بنیان خانواده توسط یک زن ایرانی که از قشر کارگر است و در شرایط سختی قرار دارد، در فیلم «زاک» اهمیت زیادی دارد. البته ترجیح میدهم فیلم را مخاطبان در جشنواره ببینند و قصه را لو ندهم اما این این فیلم از تماشای یک مستند و چند سال پیش برداشت شد. مستندی که در آن کارگران دغدغههای خود را مطرح میکردند و خوشحالم که با کمک انجمن سینمای جوانان ایران و باشگاه رویاد توانستم این ایده را تبدیل به فیلم کنم.
وی ادامه داد: به نظرم موضوع خانواده و انسانیت موضوعی جهان شمول و جهانی است و خوشبختانه در نمایشهای خصوصی فیلم بازخوردهای خوبی را نسبت به این اثر دریافت کردم و خوشحالم که در جشنواره نیز باز هم شاهد واکنشهای مخاطبان خواهم بود و این فیلم در معتبرترین رویداد سینمای ایران دیده میشود.
چهلمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران به دبیری مهدی آذرپندار ۲۷ مهر تا ۲ آبان ۱۴۰۲ برگزار میشود.